Jongerenjury zit klaar

Zeven jonge juryleden met passie voor film zijn er helemaal klaar voor. In maart 2020 hadden zij hun eerste ontmoeting en nu gaan zij dan echt van start. Er staan zeven films op het programma, een masterclass met filmmaker Rick Roos en diverse jury meetings. De geselecteerde films die kans maken op de Youth Jury Award 2021: Notre-Dame du Nil, Rocks, Kuessipan, Canción sin Nombre, Los Sonámbulos, No Hard Feelings en I am Greta. Zondagavond 18 april om 20.00 uur zal de jongerenjury bekend maken wie de Jongeren Jury Prijs IFFG 2021 in de wacht sleept.

Jongerenjury zit klaar
Jongerenjury zit klaar
Jongerenjury zit klaar
Jongerenjury zit klaar

Sophie Buizert
Student Graphic Design
Willem de Kooning Academy

Ik doe mee aan de jongerenjury omdat ik een grote passie heb voor beeld. In mijn studie aan de kunstacademie ben ik veel bezig met compositie, beeld, kleur, vorm, storytelling & concept. Al die eigenschappen komen voor mij samen in een goede film. Ik kijk ernaar uit om samen met de anderen mooie films te bekijken en te leren!

Favoriete film: Pursuit of happiness

Sam van Wijgerden
Student Political Science and Government
Leiden University

Ik ben onderdeel van de Jongerenjury geworden, omdat ik meer wilde weten over de mooie films die IFFG vertoont en hoe deze op het FilmFestival belanden. De diverse films belichten altijd kanten van over de hele wereld en geven uiteenlopende perspectieven uit de maatschappij weer. Met mijn studie leer je kijken naar verschillende machtsprocessen in de samenleving; ook in films kun je deze ontwikkelingen terugvinden. Ik zie uit naar het festival en hoop films net zo top als BlacKkKlansman te mogen zien!

Favo film : GoodFellas

Demi Drost
Student Visual Design/Animation
Grafisch Lyceum Rotterdam

 

Als animatie-student heeft film een speciaal plekje in mijn hart. Verhalen vertellen, je horizon verbreden en als kijker voor even kunnen verdwalen in het leven van een ander; er bestaat weinig mooiers dan dat. Ik denk dat een goede film je leven kan veranderen, en het is dan ook met die reden dat ik me heb aangemeld voor de Jongerenjury van het IFFG!

Favoriete film: Dead Poets Society

Pim van den Dool
Student Pharmaceutical Sciences and drug design
Utrecht University

Dit jaar kijk ik heel erg uit naar het IFFG, heel veel meer indrukken dan mijn slaapkamer en een online meeting heb ik dit jaar niet kunnen ondervinden dus ik sta er helemaal klaar voor om te genieten van mooie films en verhalen. Ik mis mijn wekelijkse bioscoopbezoeken heel erg en ik weet zeker dat wij er dit jaar, met het IFFG en de jongerenjury, een heel leuk festival gaan beleven.

Ik heb geen duidelijke lievelingsfilm, maar ik ben zeker fan van films als interstellar en parasite.

Jongerenjury zit klaar
Jongerenjury zit klaar
Jongerenjury zit klaar

Luna Verheij
Student Communicatie
Hogeschool Utrecht

Naast mijn passie voor muziek blijft mijn passie voor film altijd groeien. Dat is de rede dat ik meedoe aan de jongerenjury! Ik hou van een psychologische thriller die ik niet zomaar vergeet. De beste die ik dit jaar heb gezien is Parasite.

Favo film: Parasite

Zelie Hulshof
Gymnasium Camphusianum Gorinchem

Ik ben 13 jaar en zit op het gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Ik maak graag zelf kleding en zit op karate. Op vrijdagavond hebben we thuis altijd filmavond en daar kijk ik altijd naar uit. Ik vind het erg leuk om in de jury te zitten!

Mijn favoriete film is The breakfast club.

Elisa Westerlaken
Lyceum Oudehoven Gorinchem

Ik doe mee aan de jongerenjury, want ik hou erg veel van films en ben geïnteresseerd in de veelzijdige industrie

Mijn favoriete film op het moment is Tenet.