De eerste Monday Movie Night is een feit!

Maandagavond 27 september hebben we genoten van de film Adam tijdens de eerste Monday Movie Night. Heb je deze gemist of wil je meer van dit soort avonden? Dan hebben wij goed nieuws, zo zijn deze Monday Movie Nights terugkerend. Reserveer nu alvast een plekje voor de film The Farewell op maandag 25 oktober en de film Radiograph of a Family op maandag 29 november.

The-Farewell_st_4_jpg_sd-high.jpg

The Farewell

Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. Daarom wordt er een smoes verzonnen zodat de familiebijeenkomst bij oma niet te veel opvalt, in de vorm van het haastig geplande huwelijk van Billi’s neef. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

Lees meer >

Radiograph-of-a-Family_st_1_jpg_sd-high.jpg

Radiograph of a Family

"Moeder trouwde een foto van vader,” is de openingszin van deze intieme documentaire. De moeder van regisseur Firouzeh Khosrovan trouwde in Teheran letterlijk met een portret van Hossein, omdat hij als student radiologie in Zwitserland niet zomaar kon terugreizen naar zijn thuisland. Het blijkt tekenend voor de kloof die altijd is blijven bestaan in dit huwelijk tussen de seculiere, progressieve Hossein en de traditionele, devote moslim Tayi.

Lees meer >