Onderwijs

Jongeren groeien op met beelden. Ze kijken naar vloggers, gamers en influencers en op scholen wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal ter ondersteuning van het lesprogramma. Hierdoor zijn beelden inmiddels – naast gesproken en geschreven taal – dé manier waarop we met elkaar communiceren en een beeld vormen van onszelf en de wereld om ons heen.

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse festival is de programmering voor scholieren. IFFG hecht veel waarde aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na het zien van een film is het vaak makkelijker om thuis of in de klas actuele thema’s toe te lichten, gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen of gewoon een goed gesprek op gang te brengen.

Naast de schoolvoorstellingen tijdens het festival, biedt IFFG op maat gemaakte educatieprogramma’s voor primair- en voortgezet onderwijs. Leerlingen maken kennis met wereldcinema, onderzoeken thema’s in film en ontwikkelen hun eigen talenten. Zo wordt ieder bezoek aan het festival een waardevolle ervaring in het leven van kinderen en jongeren.

Terugblik Schoolvoorstellingen Maand van Respect 2022

Op vrijdag 4 november heetten we de leerlingen van De Poorter, De Regenboog, De Tweemaster, JP De Waale, ISK, Fortes Lyceum en Omnia College welkom in Vue Cinema Gorinchem. In het kader van de Maand van Respect vertoonde IFFG de bijzondere film 'Mijn vader is een saucisse' en de indrukwekkende film 'Along the Way'. Na afloop van Along the Way vertelde acteur Sina Nazari over hoe hij zelf uit Afghanistan gevlucht is en voor welke uitdagingen hij kwam te staan. De leerlingen waren erg van hem onder de indruk en sommige gingen zelfs met hem op de foto! 

Wat een topdag! We kijken nu al uit naar de schoolvoorstellingen in het najaar.

Mijn-Vader-is-een-Saucisse_st_2_jpg_sd-high_Photo-by-Kris-Dewitte.jpg

Mijn vader is een Saucisse (PO bovenbouw)

Deze vertoning was te zien tijdens de scholvoorstellingen in november 2022.

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Lees meer >

Along-the-Way_st_4_jpg_sd-high.jpg

Along the Way (VO leerjaar 1, 2 & 3)

Deze vertoning was te zien tijdens de schoolvoorstellingen in november 2022.

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma's te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

Lees meer >