Onderwijs

Jongeren groeien op met beelden. Ze kijken naar vloggers, gamers en influencers en op scholen wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal ter ondersteuning van het lesprogramma. Hierdoor zijn beelden inmiddels – naast gesproken en geschreven taal – dé manier waarop we met elkaar communiceren en een beeld vormen van onszelf en de wereld om ons heen.

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse festival is de programmering voor scholieren. IFFG hecht veel waarde aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na het zien van een film is het vaak makkelijker om thuis of in de klas actuele thema’s toe te lichten, gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen of gewoon een goed gesprek op gang te brengen.

Naast de schoolvoorstellingen tijdens het festival, biedt IFFG op maat gemaakte educatieprogramma’s voor primair- en voortgezet onderwijs. Leerlingen maken kennis met wereldcinema, onderzoeken thema’s in film en ontwikkelen hun eigen talenten. Zo wordt ieder bezoek aan het festival een waardevolle ervaring in het leven van kinderen en jongeren.