Lokaal Talent

Het IFFG richt haar blik niet alleen op de wereld, maar ook op talent dichtbij. Met plezier lanceert de organisatie het  ‘Lokaal Talent Programma'. 

Wil jij jouw eigen film insturen? Klik hier. Wie weet zien we jou en jouw film dan op het volgende festival!

De Talenten van 2021

Het IFFG wil de filmmaker, de editor, de hoofdrolspelers uit eigen stad en regio een podium bieden. Een podium dat zij verdienen. Het publiek maakt kennis met hun werk, waarbij de thema’s van de films gekozen zijn op bijzondere prestaties, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid of actuele thema’s. Het IFFG ondersteunt hen om bekendheid te genereren, te netwerken en hun film onder de aandacht te brengen. Na afloop zijn de makers op het podium voor een nagesprek en beantwoorden zij de vragen uit de zaal.

Lokaal Talent

Vincent van den Ouden
Vincent van den Ouden werkt als filmmaker en heeft een gevarieerd repetoire. Van intieme drama’s naar excentrieke komedies tot duistere sprookjes. Vincent studeerde aan RITCS School of Arts in Brussel, waar hij in 2016 afstudeerde. Met zijn afstudeerfilm werd hij geselecteerd door diverse filmfestivals en won Vincent verschillende prijzen. In 2020 maakte hij de korte film Hopsa Heisasa, een magisch maar realistisch verhaal over opgroeien.

Lokaal Talent

Zijn film: Hopsa Heisasa
Een eenzame jongen ontmoet een verdronken vluchtelingmeisje die zonder haar teddybeer niet door naar het hiernamaals durft. Samen raken ze verzeild in zoektocht naar liefde en troost.

Lokaal Talent

Catherina Iosifidis
Catherina Iosifidis studeerde in 2019 af aan de kunstacademie AKV St.Joost met een korte fictie film STER die ze zelf schreef en regisseerde. Ze won hiermee de St. Joostpenning. Daarnaast werd haar film genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Live-Action op Cinekid en geselecteerd voor diverse filmfestivals. Ze werkt nu als freelance filmmaker en regisseur.Catherina’s werk kenmerkt zich door haar kleurrijke, intieme storytelling vanuit een jong perspectief.

Lokaal Talent

Haar film: STER
Tijdens dansles doet Stella er alles aan om de solo te winnen, maar door haar onzekerheid verliest ze haar grip op de werkelijkheid.