Genre Drama
Tijdsduur 101 minuten
Jaar 2019
Land Engeland
Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Regisseur Ken Loach
Producent Sixteen Films, BBC Films, BE TV
Scenario Paul Laverty
Cast Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone
Prijzen Best Writer at BAFTA Awards 2020, Best Actress at Chicago International Film Festival 2019, Best European Film at Gaudí Awards
Ken Loach is in topvorm met deze aanval op flexwerken en de harde hebzucht-economie die mensen tegen elkaar uitspeelt. Maar er zit ook een ontroerende veerkracht in Sorry We Missed You: ‘De meeste mensen deugen’.

Het IFFG en het Noorderhuis slaan de handen ineen. Het Noorderhuis opent zijn deuren weer en start met een filmavond waar de aangrijpende en zeer actuele film Sorry We Missed You wordt vertoond. 

Ricky en Abby wonen met hun kinderen Seb in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging de financiële situatie te verbeteren en stabiliteit terug te krijgen, besluit Ricky een franchise deal te sluiten met een groot postbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger, maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. De familieleden weten wat ze aan elkaar hebben, maar de uitdagingen waarvoor ze staan hebben invloed op hun hechte band. 

Programma
19.30 uur     Welkom in het Noorderhuis 
20.15 uur     Start film 
21.55 uur     Borrel in de foyer