Genre Documentaire
Land Nederland
Taal Nederlands
Regisseur Jeroen Hoogendoorn
Hoe waait de wind vandaag? De klimaatsveranderingen zorgen voor grote vraagstukken, in gesprek over energie en democratie.

Deze special is voor geïnteresseerden en genodigden en wordt u aangeboden door Stichting Goeie Grutten en het IFFG. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Stichting Goeie Grutten en Internationaal Film Festival Gorinchem nodigen u met veel plezier uit bij de special Onderstroom!

Filmer Jeroen Hoogendoorn legt op camera vast wat er gebeurt als rond zijn eigen dorp het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Dicht op de huid volgt hij als participerend journalist een actiegroep die tegen de stroom in met een gewaagd burgerinitiatief komt. Door slim verzet en door samenwerking met tegenpartijen lijkt dit een provincie breed succes te gaan worden. Totdat er verkiezingen komen. Dan wordt pijnlijk duidelijk hoe de democratische machtsverhoudingen werkelijk liggen. De camera legt meedogenloos vast waarom de energietransitie in Nederland maar niet van de grond komt.

Programma
16.00 uur     Ontvangst met koffie & thee
16.45 uur     Inleiding
17.00 uur     Start documentaire Onderstroom
18.00 uur     Nagesprek o.l.v. Jan Ottevanger
18.30 uur     Napraten onder in sfeervolle foyer
19.30 uur     Einde programma

Het belooft een interessante middag te worden. Er wordt gezorgd voor een drankje en wat lekkers, dat verspillen wij niet graag, dus aanmelden is verplicht.

Theater Peeriscoop hanteert testen voor toegang i.v.m. de geldende coronamaatregelen.