Genre Drama
Tijdsduur 107 minuten
Jaar 2021
Land Nederland
Taal Perzisch
Ondertitels Nederlands
Regisseur Kaweh Modiri
Producent BALDR Film, Det Danske Filminstitut, IGC Films
Scenario Kaweh Modiri
Cast Jasmin Tabatabai, Mohsen Namjoo, Shabnam Toloui
Regisseur Kaweh Modiri baseerde de film en het gelijknamige boek op het leven van zijn eigen moeder. Het verhaal kruist grenzen en generaties, van de politiek turbulente jaren tachtig in Iran tot hedendaags Europa – een Europa dat vaak kalm en rustig lijkt, maar waarin talloze verzwegen verhalen leven.

In het kader van de Maand van Respect organiseert de Gemeente Gorinchem in samenwerking met IFFG een filmavond. We heten je van harte welkom bij de film Mitra en gaan na afloop graag met je in gesprek. 

37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh nu een succesvol en rustig leven in Nederland. Alles wordt overhoop gehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen, is dit Leyla wel? Met behulp van haar broer Bohsen probeert Haleh achter de waarheid te komen.

Na afloop vindt er een nagesprek plaats met Wendy Springer van Gemeente Gorinchem, waarbij dieper wordt ingegaan op de thematiek van de film.  

Programma
19:30 uur       Filmcafé open
20:15 uur       Start film
22:00 uur       Nagesprek
22:30 uur       Borrel in het filmcafé

Wij volgen het beleid van het RIVM en het theater rondom de geldende coronamaatregelen en werken daarom met de CoronaCheck-app. Bekijk hier wat dat voor jou betekent.