Genre Drama, Romantiek
Tijdsduur 99 minuten
Jaar 2019
Land Frankrijk
Taal Frans, Duits
Ondertitels Nederlands
Regisseur Filippo Meneghetti
Producent Paprika Films, Tarantula, Artémis Productions
Scenario Malysone Bovorasmy, Filippo Meneghetti, Florence Vignon
Cast Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker
Prijzen Grand Jury Prize at Angers European First Film Festival 2020, Best Cinematography Debut at Camerimage 2020, Best First Film at César Awards 2021
Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken. Beiden schitteren in hun rol.

Op 11 oktober is het Coming Out Day. Daarom vertoont IFFG zondag 10 oktober de hele dag films over liefde, vriendschap en vertrouwen. 

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren verliefd op elkaar, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. 

Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Programma
14.30 uur     Van harte welkom
15.00 uur     Start film
16.45 uur     Napraten in de gezellige foyer

De regels van het theater en RIVM worden tijdens deze vertoning gehanteerd.