Genre Documentary
Tijdsduur 90 minuten
Jaar 2019
Land Verenigd Koninkrijk
Taal Engels, Frans, Bambara, Tigrigna, Hausa
Ondertitels Nederlands
Regisseur Jared P. Scott
Producent MAKE Waves
Scenario Alexander Asen, Charly Feldman, Sarah MacDonald
Cast Inna Modja, Songhoy Blues, Didier Awadi
Prijzen Best International Documentary and Audience Award at Sao Paolo International Film Festival 2019, Best Documentary at Cannes Corporate Media & TV Awards 2020, Impact Award at EarthX Festival 2020
Ook deze zomer zet IFFG het scherm weer buiten op. Op vrijdag 23 & zaterdag 24 juli strijken we neer in het stadspark bij Natuurcentrum Gorinchem. Een warme zomeravond, groot scherm en een mooie plek. Schuif aan voor prachtige wereldcinema onder de sterrenhemel!

The Great Green Wall
The Great Green Wall was onderdeel van het online festival in april en verdient nu zeker een plek op het grote doek. En dan nog wel onder de sterrenhemel, tussen de bomen, op het eiland van het Natuurcentrum. Een prachtige documentaire over één van ’s werelds meest ambitieuze projecten tegen klimaatverandering.

De Malinese zangeres Inna Modja reist parallel aan de Grote Groene Muur van Senegal tot Oost-Afrika om de effecten van de urgente klimaatveranderingen op microniveau aan het licht te brengen. Inna ontmoet tijdens haar tocht verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel.

Programma
21.15 uur     Poort open
21.45 uur     Start film The Great Green Wall
23.15 uur     Einde

Wij houden rekening met de geldende maatregelen.