Genre Drama
Tijdsduur 100 minuten
Jaar 2019
Land Mongolië, China
Ondertitels Nederlands
Regisseur Quan'an Wang
Scenario Quan'an Wang
Cast Aorigeletu, Gangtemuer Arild, Dulamjav Enkhtaivan
Prijzen Best Film at Ghent International Film Festival 2019, Best Film at Nantes Three Continents Festival 2019, Best Film, Best Director of Photography and Best Cinematography at Valladolid International Film Festival 2019
Ook deze zomer zet IFFG het scherm weer buiten op. Op vrijdag 23 & zaterdag 24 juli strijken we neer in het stadspark bij Natuurcentrum Gorinchem. Een warme zomeravond, groot scherm en een mooie plek. Schuif aan voor prachtige wereldcinema onder de sterrenhemel!

Öndög
Öndög was onderdeel van het online festival in april en verdient absoluut een plek op het grote doek. En dan nog wel onder de sterrenhemel, tussen de bomen, op het eiland van het Natuurcentrum. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög een onweerstaanbaar en verrassende film.

Een moordzaak in de Mongoolse steppe: een naakte vrouw wordt vermoord gevonden. 's Nachts moet een jonge en onervaren politieagent de plaats delict beveiligen. Omdat hij niet bekend is met de gevaren ter plaatse, wordt een lokale herderin gestuurd om hem en het lichaam te bewaken. Ze is een vrouw die resoluut de wolven én haar buurman afschrikt. De herderin heeft zo haar eigen plannen voor de toekomst, die nauw verbonden zijn met de mythen van haar vaderland.

Programma
21.15 uur     Poort open
21.45 uur     Start film Öndog
23.15 uur     Einde

Wij houden rekening met de geldende maatregelen.