Genre Drama
Tijdsduur 100 minuten
Jaar 2019
Land Mongolië, China
Ondertitels Nederlands
Regisseur Quan'an Wang
Scenario Quan'an Wang
Cast Aorigeletu, Gangtemuer Arild, Dulamjav Enkhtaivan
Prijzen Best Film at Ghent International Film Festival 2019, Best Film at Nantes Three Continents Festival 2019, Best Film, Best Director of Photography and Best Cinematography at Valladolid International Film Festival 2019
Ook deze zomer zet IFFG het scherm weer buiten op. Op vrijdag 23 & zaterdag 24 juli strijken we neer in het stadspark bij Natuurcentrum Gorinchem. Een warme zomeravond, groot scherm en een mooie plek. Schuif aan voor prachtige wereldcinema onder de sterrenhemel!

Öndög
Öndög was onderdeel van het online festival in april en verdient absoluut een plek op het grote doek. En dan nog wel onder de sterrenhemel, tussen de bomen, op het eiland van het Natuurcentrum. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög een onweerstaanbaar en verrassende film.

Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben sex in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat? Wang Quan’an durft in zijn film lange scènes in te lassen waarin schijnbaar niets wezenlijks gebeurt. Totdat de absolute stilte van de omgeving wordt verstoord door een onverwachte levensgebeurtenis. Zoals een overlijden of een geboorte, een onverwacht gevoel van liefde, humor, warmte of filosofische overpeinzing, gecentreerd rond het enigma van de öndög. Öndög is het Mongoolse woord voor ei. Pas in het laatste deel van de film wordt duidelijk dat öndög zowel verwijst naar gefossiliseerde dinosauruseieren als naar de groeiende foetus in de moederschoot.

Programma
21.15 uur     Poort open
21.45 uur     Start film Öndog
23.15 uur     Einde

Wij houden rekening met de geldende maatregelen.