Genre Documentaire, Drama
Tijdsduur 89 minuten
Jaar 2019
Land Macedonië
Taal Turks, Macedonisch, Kroatisch, Bosnisch
Ondertitels Nederlands
Regisseur Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Producent Apolo Media, Trice Films
Scenario Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Cast Hatidze Muratova, azife Muratova, Hussein Sam
Prijzen Best Documentary at Athens International Filmfestival (2019) and Denver Film Critics Society (2020).

Tickets voor de film Honeyland zijn uitverkocht! Er zijn nog wel plekken beschikbaar voor de films op zaterdag- en zondagavond. Bestel je tickets via Loevestein: www.slotloevestein.nl/activiteiten/filmvertoningen-op-loevestein/

Slot Loevestein organiseert in samenwerking met IFFG en het Rode Kruis een driedaagse buitenbioscoop in het teken van het gedachtegoed van Hugo de Groot. We trappen af met de visueel verbluffende documentaire Honeyland, over evenwicht tussen mens en natuur.

Honeyland 
Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Zelf is ze net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken, haar omgeving is even ruig als gul. Hatidze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. 

"Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.