Genre Drama
Tijdsduur 97 minuten
Jaar 2020
Land Londen
Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Regisseur Florian Zeller
Producent Les Films du Cru, Film4, Orange Studio
Scenario Christopher Hampton, Florian Zeller
Cast Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss
Prijzen Best Performance by an Actor in a Leading Role at Acadamy Awards 2021, Best Screenplay at BAFTA Awards 2021, Best Film at AACTA International Awards 2021
Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario.

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. IFFG staat stil bij maatschappelijke thema’s. Daarom staat deze Sunday Special in het teken zorgen voor elkaar.

The Father
Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. 

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Programma
14.30 uur  Van harte welkom 
14.50 uur  Inleiding film
15.00 uur  Start film
16.30 uur  Nagesprek Dementie & Empathie door Dick Kits
17.00 uur  Napraten in de gezellige foyer

Tip:  Zin in een lunch of diner? Wees welkom bij onze partner Grandcafé ‘t Gelagh.