Genre Comedie, Drama
Tijdsduur 100 minuten
Jaar 2019
Land China
Taal Mandarijn, Engels, Japans Italiaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Lulu Wang
Producent Big Beach Films, Depth of Field, Kindred Spirit
Scenario Lulu Wang
Cast Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo
Prijzen Best Intergenerational Film at AARP Movies for Grownups Awards 2020, Movie of the Year at AFI Awards, Audience Award at Atlanta Film Festival 2019
The Farewell is een opmerkelijk en komisch familieportret. Regisseuse Lulu Wang vult de film met warmte en liefde, terwijl de innige familieleden elk op hun eigen manier een plek weten te geven aan het naderende verlies.

De Monday Movie Nights van IFFG vinden iedere laatste maandag van de maand plaats in de Nieuwe Doelen. Op het doek verschijnen diverse films uit een voorgaand festivalprogramma, maar ook nieuwe films.. Kom samen genieten van wereldfilm in het mooie theater en klets na in ons eigen filmcafé!

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. Daarom wordt er een smoes verzonnen zodat de familiebijeenkomst bij oma niet te veel opvalt, in de vorm van het haastig geplande huwelijk van Billi’s neef. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

Programma
19.45 uur     Filmcafé open
20.15 uur     Start film

De regels van het theater en RIVM worden tijdens deze vertoning gehanteerd.