Genre Documentaire
Tijdsduur 82 minuten
Jaar 2020
Land Iran
Taal Frans, Perzisch
Ondertitels Nederlands
Regisseur Firouzeh Khosrovani
Producent Antipode Films, RainyPictures, Dschoint Ventschr Filmproduktion AG
Scenario Firouzeh Khosrovani
Cast Soheila Golestani, Christophe Rezai, Farahnaz Sharifi
Prijzen Best Documentary Feature at Austin Asian American Film Festival 2021, Best Creative Use of Archive at IDFA 2020, Audience Award at Oslo Films from the South Festival 2020
Radiograph of a Family won in 2020 de prijs voor beste lange documentaire op het IDFA.

Deze vertoning is geannuleerd i.v.m. de aangescherpte regels van het RIVM.

De Monday Movie Nights van IFFG vinden iedere laatste maandag van de maand plaats in de Nieuwe Doelen. Op het doek verschijnen diverse films uit een voorgaand festivalprogramma, maar ook nieuwe films.. Kom samen genieten van wereldfilm in het mooie theater en klets na in ons eigen filmcafé!

 

"Moeder trouwde een foto van vader,” is de openingszin van deze intieme documentaire. Het blijkt geen dichterlijke vrijheid van maker Firouzeh Khosrovani. Haar moeder Tayi trouwde in Teheran letterlijk met een portret van Hossein, omdat hij als student radiologie in Zwitserland niet zomaar kon terugreizen naar zijn thuisland. Het blijkt tekenend voor de kloof die altijd is blijven bestaan in dit huwelijk tussen de seculiere, progressieve Hossein en de traditionele, devote moslim Tayi. Zo is deze familiegeschiedenis tegelijk een röntgenfoto waarop de conflicten in de Iraanse maatschappij in de opmaat naar en de nasleep van de Iraanse Revolutie van 1979 zichtbaar zijn.

Programma
19.45 uur     Filmcafé open
20.15 uur     Start film

Wij volgen het beleid van het RIVM en het theater rondom de geldende coronamaatregelen en werken daarom met de CoronaCheck-app. Bekijk hier wat dat voor jou betekent.