Genre Drama
Tijdsduur 98 minuten
Jaar 2019
Land Marokko
Taal Marokkaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Maryam Touzani
Producent Ali n' Productions, Les Films du Nouveau Monde, Artémis Productions
Scenario Maryam Touzani
Cast Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda
Prijzen Best First Feature at Philadelphia Film Festival 2019, Local Jury Award at Palm Springs International Film Festival 2020, Special Mention at Jeonju Film Festival 2020
Adam ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

De Monday Movie Nights van IFFG vinden iedere laatste maandag van de maand plaats in de Nieuwe Doelen. Op het doek verschijnen diverse films uit een voorgaand festivalprogramma, maar ook nieuwe films.. Kom samen genieten van wereldfilm in het mooie theater en klets na in ons eigen filmcafé!

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur tot deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Programma
19.45 uur     Filmcafé open
20.15 uur     Start film

De regels van het theater en RIVM worden tijdens deze vertoning gehanteerd.