Sunday Special Uitverkocht - The Father

Zondag 19 september draaide wij in VUE Cinema de alom geprezen film The Father; acteur Anthony Hopkins sleepte dit jaar, op 83-jarige leeftijd, de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in de wacht. Wij en onze bezoekers begrijpen wel waarom!

De Sunday Special was razendsnel uitverkocht, dus de organisatie laste nog een extra vertoning in. In The Father verliest Anthony zijn grip op de realiteit. De film is aangrijpend maar bovenal respectvol en ontroerend. Na afloop was er een nagesprek met schrijver, en voormalig eigenaar van zorgbureau Kroese Kits, Dick Kits. Geheel aansluitend bij het slot van de film is de pakkende quote ‘Ontmoet de mens daar waar hij is’ in het boek van Kits. Hij lanceerde deze middag in VUE Cinema zijn recent verschenen boek Dementie & Empathie.

De bezoekers waren enorm onder de indruk van de pakkende film. Met vragen omtrent mantelzorg konden zij na afloop terecht bij Jacqueline Blom van het Mantelzorgpunt Gemeente Gorinchem.

Zondag was de eerste film uit een hele reeks films uit het najaarsprogramma van het IFFG. Eerstvolgende is de Monday Movie Night op 27 september met de prachtige Marokkaanse film Adam.