Onderwijs

Jongeren groeien op met beelden. Ze kijken naar vloggers, gamers en influencers op TikTok, Instagram en YouTube. Natuurlijk wordt ook op scholen veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal ter ondersteuning van het lesprogramma. Hierdoor zijn beelden inmiddels – naast gesproken en geschreven taal – dé manier waarop we met elkaar communiceren én een beeld vormen van onszelf en de wereld om ons heen.

Is het door dit overdadige aanbod nog mogelijk om bewust te kijken naar beeld? Wat wil de maker van het beeld je vertellen? Waarom trekt het je aandacht? Waarom ontroert het je? Waarom snap je het zonder woorden?

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse festival is de programmering voor scholieren. IFFG hecht veel waarde aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na het zien van een film is het vaak makkelijker om thuis of in de klas actuele thema’s toe te lichten, gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen of gewoon een goed gesprek op gang te brengen.

Naast de schoolvoorstellingen tijdens het festival, biedt IFFG op maat gemaakte educatieprogramma’s voor primair- en voortgezet onderwijs.  Leerlingen maken kennis met wereldcinema, onderzoeken thema’s in film en ontwikkelen hun eigen talenten. Zo wordt ieder bezoek aan het festival een waardevolle ervaring in het leven van kinderen en jongeren.

Schoolvoorstellingen festival 2021

Op 15 en 16 april om 9.00 uur zijn de schoolvoorstellingen van het Internationaal FilmFestival in Gorinchem. Ook dit jaar weer drie ijzersterke films voor jullie: Rocks, Te Ver weg en Op de Vlucht. We weten nog niet hoe de situatie zal zijn in april. We hopen natuurlijk dat we jullie en de leerlingen zien in de bioscoopzaal. Mocht dat niet lukken, dan gaan we ervoor zorgen dat de films in de klassen getoond kunnen worden. Ben jij docent en wil je samen met je leerlingen deelnemen aan de schoolvoorstellingen? Mail voor meer info of aanmelden naar educatie@iffg.nl t.a.v. Annemiek. 

Meer informatie over deze film >

8771-600x0.jpg

Meer informatie over deze film >

1596699326_70.jpg

Meer informatie over deze film >

Wil jij de educatienieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan.