Ruim 400 scholieren te gast

Jaarlijks komt er een grote diversiteit aan mensen naar ons filmfestival in april. Voor scholieren en leerkrachten reserveren we altijd ruimte in ons goedgevulde festivalprogramma. Wij vinden het namelijk supertof dat we een bijdrage mogen leveren aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Door middel van onze films kunnen docenten na hun bezoek met de klas vaak makkelijker in het klaslokaal verder praten over belangrijke thema’s en gevoelige onderwerpen. Heel fijn om een goed gesprek in gang te kunnen zetten!

Met de klas naar IFFG 2022
Wij en ruim 400 leerlingen genoten donderdag 14 april van de schoolvoorstellingen Casablanca Beats en Shabu in De Nieuwe Doelen en in Theater ‘t Pand. De leerlingen mochten na afloop laten weten wat ze van de films vonden met een stemformulier.

In ’t Pand was er een verrassing voor de leerlingen: na afloop kregen ze een inspiratietalk van Redo van Breaksquad. Zijn levensverhaal past goed bij het verhaal van Casablanca Beats, en de boodschap was sterk: Ook al ondervind je tegenstand, volg je dromen en dan kom je er wel!

Meer informatie over ons onderwijsprogramma of meedraaien in het team van educatie vind je hier