Prijswinnaars bekend!

De eerste volwaardige editie na een paar moeilijke Coronajaren en dat zorgde voor een volle zaal tijdens de feestelijke openingsavond in theater De Nieuwe Doelen. Maar ook meerdere uitverkochte films, interessante gastsprekers en filmmakers, een boeiend Lokaal Talent Programma, extra aandacht voor de films en cultuur uit Zuid-Korea en gezelligheid bij het napraten in de festivalcafé’s. IFFG trok dit jaar 2870 bezoekers, bijna 900 bezoekers meer dan vorig jaar. We zijn reuzeblij dat veel bekende, maar ook nieuwe, bezoekers de weg naar het filmfestival hebben gevonden!  

Zondagavond 16 april maakte de jongerenjury bekend dat de IFFG Youth Jury Award 2023 naar de anmimatiefilm Nayola gaat. Deze indrukwekkende en verrassende film gaat over drie generaties vrouwen in een 25 jaar durende burgeroorlog in Angola. ‘You can’t really escape the war, but the colours, music, details and symbolic in this film are beautiful. The best way to tell an awful story’, aldus jongerenjurylid Sophia Glavatska. Producent Michiel Snijders reageerde duidelijk geëmotioneerd en dankbaar op deze erkenning. De film draait momenteel in de bioscopen en is te zien on demand via Picl. 

De stemmen van de bezoekers tellen ook, zij bepalen welke film de publieksfavoriet wordt. Dit jaar gaat de IFFG Audience Award naar de Chinese film The Cord of Life. Een liefdevol verhaal, visueel ijzersterk verbeeld, over een zoon die zijn dementerende moeder mee op reis neemt naar haar geboortegrond. Een universeel verhaal over liefde en loslaten. Beide winnaars ontvangen naast de awards, ook een geldprijs. 

Prijswinnaars bekend!
Prijswinnaars bekend!
Prijswinnaars bekend!