Openingsfilm IFFG 2023

Op donderdagavond 13 april openen wij de 7e editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem vanuit theater De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Tijdens deze feestelijke avond heten we onze sponsoren, vrienden en andere genodigden van harte welkom bij de start van een fantastisch weekend vol film, ontmoetingen en meer. 

Wij zijn verheugd dat we dit jaar het festival openen met de Oscar inzending voor Zweden, winnaar Best Screenplay Cannes 2022 en een voorpremière film: Caïro Conspiracy. Regisseur Tarik Saleh komt na zijn geprezen The Nile Hilton Incident weer met een spannende thriller die ons een inkijkje biedt in de verborgen wereld van religieuze en politieke elites van Egypte en acteur Tawfeek Barhom levert een indrukwekkend staaltje acteerwerk.

Synopsis
De eenvoudige vissersjongen Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de groot-imam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe groot-imam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Cairo-Conspiracy_st_1_jpg_sd-high.jpg
"Tarik Saleh creëert een verhaal over machtsmisbruik in de Egyptische samenleving. Een zinderende en ontnuchterende spionagethriller."
- International Film Fest Gent

Deze vertoning is onderdeel van onze openingsavond en is speciaal geselecteerd voor vrienden, sponsoren en andere genodigden. Wil je ook een uitnodiging ontvangen? Overweeg dan vriend of sponsor te worden.  Caïro Conspiracy is ook onderdeel van het festivalprogramma en te zien op zondag 16 april om 13.30 uur. Maar let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen!