Openingsavond 2023: feestelijk van start!

Op donderdagavond 13 april openden we de deuren van Theater De Nieuwe Doelen voor de zevende editie van Internationaal FilmFestival Gorinchem. Voor een compleet gevulde zaal vertoonden wij de voorpremière film Caïro Conspiracy; een spannende spionagethriller die een inkijkje geeft in een verborgen wereld.

De avond werd gepresenteerd door Gorinchemse rapper, dichter en producer Georgios Lazakis. ''Het is bijzonder om een filmfestival in de stad te hebben, waarbij je vier dagen lang bijzondere films van over de hele wereld kan zien.'' aldus Lazakis.

In de openingsact werden dans, beeld en spoken word gecombineerd. De dans werd uitgevoerd door de groep van Anna-Risse Groot en het spoken word werd gebracht door Gorinchemse Stadsdichter Martin Rensen. 

Festivaldirecteur Anika van der Kevie benadrukte het belang van onafhankelijke wereldcinema en hoe het kijken naar verhalen van elders op de wereld je blik kan verbreden. Ze sprak haar dankbaarheid uit over het feit dat het festival in Gorinchem georganiseerd kan worden en dat het komende weekend regisseurs, acteurs en producenten verwelkomd kunnen worden in de stad.

Kortom: we zijn begonnen en we willen je bedanken voor je bijdrage aan deze bijzondere openingsavond. Tot en met zondagavond 16 april kun je bij ons de mooiste en nieuwste wereldcinema zien. En mocht je de openingsfilm gemist hebben, dan kun je deze alsnog bekijken op zondag 16 april om 13.30 uur.

Was je wel aanwezig? Dan vind je jezelf misschien wel terug op één van de foto's die gemaakt zijn. Bekijk ze hier!