Martin Koolhoven presenteert Lokaal Talent Programma

Het IFFG hecht een grote waarde aan de zichtbaarheid van de producties van jonge onafhankelijke filmmakers en aanstormend filmtalent. Daarom zet het IFFG filmmakers, editors en acteurs uit eigen stad en regio jaarlijks in de spotlights. Ook deze editie hebben we weer drie prachtige korte films en een documentaire  in ons Lokaal Talent Programma opgenomen. En het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan Martin Koolhoven. 

‘Het is een ware eer dat Koolhoven naar Gorinchem komt om het Lokaal Talent Programma te presenteren en met de filmmakers en de zaal in gesprek te gaan’ vertelt festivaldirecteur Anika van der Kevie opgetogen.

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij in 2016 zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht.

‘Voor de filmmakers is het geweldig om met Koolhoven in gesprek te gaan aan de hand van hun producties. Tenslotte krijg je niet elke dag deze kans. Koolhoven zal ook een masterclass verzorgen voor de IFFG jongerenjury. Hij heeft echt aandacht voor jong filmtalent’, aldus van der Kevie.

In 2020 ontving Koolhoven het Zilveren Roosje, omdat hij van grote betekenis is voor de Nederlandse filmwereld. En in april 2022 won Koolhoven de Rutger Hauer Award, die elk jaar wordt uitgereikt aan een persoon of een instituut dat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en promotie van jong filmtalent in Nederland.

Het Lokaal Talent Programma vindt plaats op vrijdag 14 april om 17.45 uur in theater De Nieuwe Doelen en is online te bekijken vanaf 14 april, 20.00 uur. We vertonen de bijzondere korte films Amy & May van de Gorinchemse Catherina Iosifidis, ARIE van Rens van Weerdenburg, Vlucht van Frank Hartman & Marcella Arriëns en de middellange documentaire De Toemoek Hoemak Expeditie van Freek de Goeje.