November: Maand van Respect

Van 9 t/m 13 november is de landelijke Week van Respect. Maar gemeente Gorinchem heeft besloten dat ze, in samenwerking met scholen, bedrijven, organisaties en verenigingen, genoeg activiteiten rondom respect kan organiseren voor een hele maand! Het thema is dit jaar: samen ben je vrij. 

Ook IFFG besteedt aandacht aan de Maand van Respect. In november vertonen we de schoolvoorstelling Mijn vader is een Saucisse voor het primair onderwijs en Along the way voor het voortgezet onderwijs. En als je niet meer op school zit? Dan verwelkomen we je in VUE Cinemas voor de liefdevolle film uit Bhutan: Lunana, A Yak in the Classroom. 

Mvr vader.png

Mijn vader is een Saucisse
Primair Onderwijs

Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken.

Lees meer >

Mvr along.png

Along the Way
Voortgezet Onderwijs

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma's te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

Lees meer >

Mvr Luana.png

Lunana, A Yak in the Classroom

Voor als je niet meer op school zit

Voor zijn laatste opleidingsjaar wordt de jonge leraar Ugyen naar het extreem afgelegen dorpje Lunana gestuurd, dat in de hoge bergtoppen van de Himalaya ligt. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Maar het warme welkom van de kinderen brengen hem tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Lees meer >