Lokaal talent in de spotlights 

Sinds 2020 heeft het Internationaal FilmFestival Gorinchem een Lokaal Talent Programma om filmmakers, editors en hoofdrolspelers uit de eigen stad en regio een podium te bieden. Dit jaar werden de films van vier talentvolle deelnemers gepresenteerd; Marcelle Arriëns, Rens van Weerdenburg, Catharina Iosifidis en Freek de Goeije. De films werden geselecteerd op bijzondere prestaties, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en actuele thema's. 

Het Lokaal Talent programma werd dit jaar gepresenteerd door de bekende Nederlandse filmmaker Martin Koolhoven. Hij gaf de deelnemers een inspirerende masterclass, waarbij ook leden van de Jongerenjury aanwezig waren.

Als waardering voor hun inzet en talent ontvingen alle deelnemers een stimuleringscheque. We hopen hiermee het jonge en aanstormende talent in de filmwereld de mogelijkheid te bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen en zich te laten zien aan een groter publiek.

Het FilmFestival kijkt alweer uit naar de volgende editie van het Lokaal Talent Programma en is benieuwd naar welke talenten er zich het komende jaar zullen melden. Ben jij een lokaal talent en wil je jouw film vertonen op IFFG 2024? Meld je dan hier aan. Meer foto's van deze bijzondere avond vind je hier

IFFG_Vrijdag 14 april_196A9807_LR.jpg
IFFG_Vrijdag 14 april_8R0A9713_LR.jpg