IFFG viert de liefde!

Wij zetten 9 oktober in het teken van de liefde met onze IFFG Love Special. Kom naar twee prachtige films kijken in VUE Cinema!

In de indrukwekkende film Moffie beland je in een snoeiharde mannenwereld. Moffie ging in 2019 in premiere bij het Filmfestival van Venetië en kreeg lovende kritieken. De Zuid-Afrikaanse film van regisseur Oliver Hermanus won eerder al de Queer Palm Award in Cannes voor zijn film Schoonheid. Hermanus brengt het legerleven sterk in beeld en de film kent gewerkt acteerwerk.

Bij Les Amours d’Anaïs volg je het turbulente liefdesleven van de jonge Anaïs. Het is de combinatie van een perfecte cast, sensuele cinematografie en een sterk scenario, die maakt dat je net als iedereen in de film als een blok valt voor de soms onmogelijke Anaïs. 

In beide films staat een groot verlangen centraal. Reserveer alvast je plekje, dan kan de voorpret beginnen! 

Moffie.jpg
Moffie

In 1981 wordt de 16-jarige Nicholas van der Swart opgeroepen voor dienstplicht in het Zuid-Afrikaanse leger. Het land is op dat moment in een conflict verwikkeld met buurland Angola en de meedogenloze training bereidt de jongens voor op het verdedigen van de grens. Hij vindt vriendschap bij Dylan Stassen, maar kan diens gevoelens moeilijk beantwoorden, temeer omdat er in het leger geen enkele plaats is voor een 'moffie'. Mooie verfilming van de autobiografische roman van de Zuid-Afrikaanse schrijver André-Carl van der Merwe.

Lees meer >

Les-Amours-d-Ana-s_st_13_jpg_sd-high_Les-Films-Pelle-as-Anne-e.jpg
Les Amours d'Anaïs

Anaïs is dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut. Het afronden van haar proefschrift schuift ze al tijden voor zich uit. Ze heeft een minnaar, maar weet niet helemaal zeker of ze wel van hem houdt. Wanneer ze een affaire begint met Daniel, ontwikkelt hij al snel een fascinatie voor de onstuimige Anaïs, terwijl Anaïs zijn vrouw wil leren kennen. Het verhaal van een jonge vrouw in verwarring en ook het verhaal van een groot verlangen.

Lees meer >