IFFG gaat weer naar binnen

Na een heerlijke zomer vol wereldcinema gaan we weer naar binnen. Wat hebben we genoten deze prachtige filmzomer!

We hebben dit jaar extra uitgepakt met de zomerbioscoop. Maar liefst tien keer zetten we het scherm op en beleefden we heerlijke avonden. Met een compleet en divers filmaanbod en steeds meer blije bezoekers uit verschillende windstreken, houden we vanuit midden Nederland het groeiende enthousiasme voor wereldcinema vast.

De zomer is voorbij gevlogen, tijd om weer naar binnen te gaan! Vol opgeladen energie en frisse ideeën, betreden we onder andere Theater Nieuwe Doelen en VUE Cinema. Ook dit najaar staan er weer parels van films op het programma. De eerste lichten we graag uit.

IFFG gaat weer naar binnen
De eerste special (2 filmvertoningen)

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag en met onze eerste filmvertoning staan we stil bij dit maatschappelijke thema. De Sunday Special op zondag 19 september staat dan ook in teken van Zorgen voor elkaar. Na afloop aan de film is er nagesprek met schrijver Dick Kits en zijn boeklancering Dementie & Empathie. 

De bijzondere film The Father neemt je mee in het verhaal van een man op leeftijd die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar wanneer zij op zoek gaat naar een verzorgster voor haar dementerende vader.

Deze geweldige film was snel uitverkocht, gelukkig hebben we een extra vertoning kunnen regelen om 13.15 uur.
Ook deze vertoning heeft een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij en koop je tickets vandaag nog!

IFFG gaat weer naar binnen

✮ Best Performance by an Actor in a Leading Role at Acadamy Awards 2021

✮ Best Screenplay at BAFTA Awards 2021

✮ Best Film at AACTA International Awards 202

Onze Monday Movie Nights gaan weer van start

Op maandag 27 september hebben we onze eerste Monday Movie Night met de prachtige film Adam!
Iedere laatse maandag van de maand beginnen we de week goed met:

Een prachtige film
Goede gesprekken
Naborrelen in ons eigen IFFG Filmcafé!!

Op het Internationaal FilmFestival van Rotterdam (IFFR) werd de film Adam omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5).
In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur tot deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Ze klopt aan bij alleenstaande moeder Abla (Lubna Azabal, Incendies). Geleidelijk vinden ze bij elkaar steeds meer steun en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.
IFFG gaat weer naar binnen