IFFG 2023: Alles wat je moet weten

Zondag 22 januari beleefden wij een fantastische Nieuwjaarsspecial met een uitverkochte zaal. Met 100 bezoekers keken we naar de verassende film Mes frères, et moi. Er werd gelachen, (bij)gekletst en geproost! 

Onderdeel van deze Nieuwjaarsspecial was de onthulling van ons nieuwe campagnebeeld voor de 7e editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem. Het beeld kenmerkt zich door prachtige kleuren en de schoonheid van de pure mens. Wij zetten hiermee de toon van het aankomend festival: beelden hebben filter nodig! Wij willen via onze films het ware gezicht van de mens en zijn verhalen tonen. 

Mocht je deze bijzondere filmvertoning hebben gemist? Geen zorgen, we hebben op dinsdag 7 februari onze Goeie Grutten filmspecial en in april volgt natuurlijk ons jaarlijkse filmfestival van 13 t/m 16 april! Dus genoeg moois om te komen kijken!

#NOFILTER
Ook dit jaar komt ons boeiend festivalprogramma samen met een kleurrijk campagnebeeld. Het beeld van deze 7e editie toont de schoonheid van de pure mens. In een wereld waar we gewend zijn geraakt aan een maakbare schoonheid met filters, tonen wij via onze films het ware gezicht van de mens. Ontdek de krachtige verhalen, geniet van wonderschone beelden en verbind je met de wereld om je heen. Dit heeft geen filter nodig! 

IFFG 2023: Alles wat je moet weten

Focusland: Zuid Korea
Wist je dat vanuit een ver verleden Gorinchem al verbonden is met Korea, het land waar dit jaar de focus naar uit gaat tijdens ons festival? Gorinchem is in Zuid Korea enorm bekend door de Gorkumse koopvaarder Hendrick Hamel, zijn verhaal vinden we terug in het museum aan de Kortendijk en de geschiedenisboeken. Hoog tijd dat wij dit jaar het publiek laten genieten van prachtige films uit en over dit land. Ook in de randprogrammering zal dit land te herkennen zijn.

Aftellen naar het festival!
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het festival, de weken gaan hard en het is zo april. De feestelijke openingsavond op 13 april is de start van een wervelend, verrassend en boeiend wereldcinema programma! De nieuwste films zullen in de theaters worden getoond en daar hoort natuurlijk een rijke en sprankelende randprogrammering bij. Dus zet de data in je agenda en reis mee over de wereld van 13 t/m 16 april!