Film kijken in de natuur

In het weekend van 23 & 24 juli waren wij te gast bij Natuurcentrum Gorinchem in het Gijs van Andelpark. Het grote scherm werd opgezet op de groene binnenplaats, vanaf 21.15 uur druppelde de eerste filmliefhebbers binnen en om 21.45 uur konden we beginnen. De hoge bomen en gekleurde lichten zorgde voor een extra dimensie die avond.

De organisaties sloegen de handen weer ineen na een eerste succesvolle buitenbios avond in 2020. Vrijdagavond genoten 75 bezoekers van het boeiende verhaal van zangeres en activiste Inna Modja. In de documentaire The Great Green Wall nam zij de kijker mee op reis naar haar geboortestreek in de Sahel, door de diverse en kleurrijke Afrikaanse landen. Waar klimaatverandering invloed heeft op conflicten, migratie en armoede.

Zaterdagavond werden de filmliefhebbers meegevoerd naar de steppe in Mongolië. Een jonge agent houdt de wacht bij het gevonden lichaam op de steppe. Een lokale herderin houdt hem gezelschap en heeft zo haar eigen plannen. De film zorgde voor fascinerende beelden van Mongolië en een inkijk in het voortkabbelende leven aldaar.

Deze zomer kan je nog meer filmvertoningen buiten onder de sterrenhemel bewonderen. De volgende buitenbios avonden zijn in augustus, bij De Koninklijke Bazuin en Slot Loevestein. Meer info en tickets via www.iffg.nl. Hopelijk tot dan!