De laatste zomerbios is in zicht

Veel mensen hebben hun zomervakantie achter de rug, jongeren én docenten bereiden zich voor op een nieuwe schoolperiode en wij zijn alvast stappen aan het maken om straks weer binnen te programmeren. Kortom, de maand september staat weer voor de deur. Dit betekent ook dat de laatste buitenbios van deze zomer in zicht is. Deze laatste keer is wel op een hele bijzondere plek.

Slot Loevestein
Komend weekend (van 27 t/m 29 augustus) draaien we nog drie prachtige films binnen de vesting van Loevestein. Samen met Slot Loevestein en het Rode Kruis organiseren we drie bijzondere filmvertoningen. Het aangelichte kasteel zal komend weekend als decor dienen voor wel een hele bijzondere en intieme bioscoopsetting.

Tickets zijn verkrijgbaar via Loevestein. Tickets kosten € 14,- en kies je ervoor om de combinatie te maken met een overtocht van de veerdienst Riveer of Boven ’t Gat dan kost het €18,-. De inloop is vanaf 19.00 uur, dan is ook de horeca geopend voor een drankje en wat lekkers.

PS: Tickets voor de film Honeyland zijn al uitverkocht! Er zijn nog wel plekken beschikbaar voor de films op zaterdag- en zondagavond. Bestel je tickets via Loevestein: www.slotloevestein.nl/activiteiten/filmvertoningen-op-loevestein/

For Sama | 29 augustus | 20.45 uur

De laatste zomerbios is in zicht

NRC 'Met een kind in ene en een camera in andere hand'

Volkskrant 'For Sama is een hartverscheurend en modig verslag'

Trouw 'Het klinkt tegenstrijdig: oorlogsfilm en liefdesbrief. En toch is ‘For Sama’ allebei: de brief die niemand van ons wil sturen aan een kind.'

√ Best Documentary at BAFTA Awards 2020

√ Best Feature Film at Ajyal Youth Film Festival 2019

√ Audience Award at Amsterdam International Documentary Film Festival 2019