140 enthousiaste bezoekers bij de laatste Special van 2022

Op woensdag 9 november vertoonden we in het teken van de Maand van Respect de bijzondere Bhutanese film Lunana, A Yak in the Classroom. We ontvingen ruim 140 bezoekers in VUE Cinema aan de Appeldijk in Gorinchem. Wethouder Eva Dansen opende de avond. 

Lunana, A Yak in the Classroom vertelt het bijzonder verhaal van de jonge leraar Ugyen, die naar het extreem afgelegen dorpje Lunana gestuurd wordt, dat in de hoge bergtoppen van de Himalaya ligt. Het liefst zou Ugyen muzikant worden en verhuizen naar Australië, maar in tegenstelling tot zijn grote droom zal hij zes dagen moeten lopen om Lunana te bereiken en daar les te gaan geven. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Maar het warme welkom van de kinderen brengen hem tot inkeer en veranderen zijn lot voorgoed. 

De film, gevolgd door een nagesprek met wethouder Eva Dansen, beleidsadviseur Janny Rijks en Henk de Jong over kansengelijkheid en uitdagingen in het onderwijs, werd erg enthousiast ontvangen. Dat is ook niet gek, als je weet hoeveel prijzen deze film won èn dat hij is genomineerd voor een Oscar. 

Een mooie afsluiter van 2022 dus! In 2023 zijn we uiteraard weer bij je terug met de mooiste films en documentaires van over de hele wereld. We beginnen het jaar op zondag 22 januari met de Nieuwjaarsspecial: Mes Freres et Moi. Zien we je daar?