Genre Drama, Familie
Tijdsduur 110 minuten
Jaar 2020
Land Bhutan, China
Taal Dzongkha
Ondertitels Nederlands
Regisseur Pawo Choyning Dorji
Distributeur September Film
Cast Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Keldon Lhamo Gurung
Prijzen Audience Award at Palm Springs International Film Festival 2020, Best Film at International Film Festival Innsbruck, Audience Award at CinemAsia Film Festival 2020
In de Maand van Respect organiseren wij ook dit jaar, in samenwerking met de Gemeente Gorinchem, een mooie filmavond. De film Lunana, A Yak in the Classroom viel meermaals in de prijzen op internationale filmfestivals en was vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Het is daarmee de allereerste Oscargenomineerde film uit Bhutan.

Voor zijn laatste opleidingsjaar wordt de jonge leraar Ugyen naar het extreem afgelegen dorpje Lunana gestuurd, dat in de hoge bergtoppen van de Himalaya ligt.Het liefst zou Ugyen muzikant worden en verhuizen naar Australië, maar in tegenstelling tot zijn grote droom zal hij zes dagen moeten lopen om Lunana te bereiken en daar les te gaan geven. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Maar het warme welkom van de kinderen brengen hem tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.