Genre Documentaire
Tijdsduur 88 minuten
Jaar 2018
Land Duitsland
Taal Duits
Ondertitels Nederlands
Regisseur Hans Block, Moritz Riesewieck
Distributeur Periscoop Film
Cast Mark Zuckerberg, Donald Trump, Nicole Wong
“Who is controlling what we see… and what we think?” Meer en meer maken mensen zich zorgen over de invloed en beïnvloeding van sociale media. Bepalen algoritmen wat wij zien of niet? En hoe worden we beïnvloed en gestuurd? 

Stichting Goeie Grutten en Internationaal Film Festival Gorinchem nodigen u met veel plezier uit bij de special The Cleaners! We gaan met elkaar in gesprek over de complexiteit van de digitale snelweg en de risico’s.

The Cleaners
Dat fake news wordt rondgepompt wisten we al. En dat online gedrag bepaalt wat ieders tijdslijn op sociale media toont, is ook bekend. Maar dat er dagelijks tienduizenden Filipijnse content moderators bezig zijn om te bepalen wat er überhaupt op het web te zien is? Zodat onze tijdslijnen gezellig of op zijn minst geweldloos blijven: dat bleef tot voor kort verborgen.

‘The Cleaners’ stelt niet alleen belangrijke vragen over de situatie van onze internetopruimers, maar ook over de gevolgen voor de democratie en de vrije uitwisseling van informatie, als jonge, katholieke Filippijnen, zonder veel opleiding of begeleiding, beslissen wat wij te zien krijgen.

Programma
16.00 uur     Ontvangst met koffie & thee
16.45 uur     Inleiding
17.00 uur     Documentaire The Cleaners incl. debat
18.30 uur     Napraten onder genot van een hapje en drankje
19.30 uur     Einde programma