Genre Documentaire
Tijdsduur 102 minuten
Jaar 2022
Land Nederland, Duitsland, Denemarken
Taal Nederlands
Regisseur Pieter-Rim de Kroon
Distributeur Cinema Delicatessen
Scenario Michiel Beishuizen, Pieter-Rim de Kroon
Cast Birgit Wildeman, Johann Petersen, Jan van Rees
Prijzen Best Dutch Documentary at Amsterdam International Documentary Film Festival 2020, Best Documentary Director at Guangzhou International Documentary Film Festival 2021, Best Film of Environmental Interest at Thessaloniki Documentary Film Festival 2021
Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Met toelichting en Q&A van regisseur Pieter-Rim de Kroon.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Tickets
Deze vertoning is onderdeel van de driedaagse buitenbios van 26 - 28 augustus. Drie zomerse filmavonden, die ons even meevoeren naar wonderschone plekken, bijzondere verhalen en inspirerende mensen. De films, met het prachtige decor van Loevestein op de achtergrond, bieden ons een blik op de natuur, de mens en de veranderingen.  

Bestel nu je tickets via de website van Slot Loevestein!