Genre Drama
Tijdsduur 103 minuten
Jaar 2022
Land Noorwegen
Taal Noors
Ondertitels Nederlands
Regisseur Yngvild Sve Flikke
Distributeur Cherry Pickers
Scenario Johan Fasting, Yngvild Sve, FlikkeInga Sætre
Cast Arthur Berning, Kristine Thorp
Prijzen Best Director at Amanda Awards 2021, Best Feature Film at Berlin International Film Festival 2021, Best European Comedy at European Film Awards 2021
Ninjababy mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen en was in Nederland vorig jaar al te zien bij Film by the Sea als openingsfilm en op het Leiden International Film festival.

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt. 

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke. De film is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt.

Programma
21.00 uur     Poort open
21.45 uur     Start film
23.30 uur     Einde film