Genre Drama
Tijdsduur 97 minuten
Jaar 2022
Land Italië, Frankrijk
Taal Italiaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Emanuele Crialese
Distributeur Paradiso Entertainment Nederland
Cast Penélope Cruz, Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi
Prijzen Genomineerd Award of the Spanish Actors Union 2023, Genomineerd FEST International Film Festival 2023, Genomineerd Best Film Venice Film Festival 2022
Regisseur Crialese toont ons het Rome van de jaren 70. Er worden nieuwe buurten gebouwd en sociale verhoudingen staan op een kantelpunt. Penélope Cruz kent natuurlijk ook een onmetelijk acteertalent en speelt net zo overtuigd in het Italiaans als in het Spaans. Fraaie composities, heerlijke muziek en voldoende temperament, een heerlijke zomeravondfilm!

Synopsis
Clara en Felice zijn net met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Het huwelijk is voorbij, maar scheiden is niet bespreekbaar. Op de kinderen projecteert Clara al haar dromen over vrijheid. Adriana, hun twaalfjarige dochter, moet toezien hoe door de gemoedstoestand van haar moeder, de spanningen tussen haar ouders steeds groter worden. Adriana worstelt met haar identiteit, en in haar hardnekkige streven om iedereen ervan te overtuigen dat ze een jongen is, wordt het toch al broze evenwicht binnen het gezin tot een breekpunt gebracht.

Programma
20.30 uur     Poort open
21.15 uur     Start film
22.50 uur     Einde film