Genre Drama
Tijdsduur 116 minuten
Jaar 2021
Land Denemarken
Taal Deens
Ondertitels Nederlands
Regisseur Thomas Vinterberg
Distributeur Septemberfilm
Scenario Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Cast Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
Prijzen Best International Feature Film at Academy Awards 2021, Best Film Not in the English Language at BAFTA Awards 2021, Best Foreign Feature Film at Amanda Awards 2021
Met Druk voegt regisseur Thomas Vinterberg één van zijn sterkste films toe aan zijn oeuvre. De Oscar winnende Beste Buitenlandse Film 2021 werd ook in Nederland verkozen tot nummer 3 bij de VPRO’s  Cinema verkiezing 2021.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Programma
20.30 uur     Poort open
21.15   uur     Start film
23.15  uur     Einde film

Er staat een stoeltje voor je klaar!