Genre Drama
Tijdsduur 97 minuten
Jaar 2020
Land Peru
Taal Spaans
Ondertitels Nederlands
Regisseur Melina León
Scenario Melina León, Michael J. White
Cast Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas
Prijzen IFFG 2021 Youth Award, Jury prijs Palm Springs International Filmfestival 2020, Denver International Film Festival, Krzysztof Kieslowski Award Best Feature film 2019 , Thessaloniki Film Festival best director award 2019, Stockholm Fim Festival winnaar beste cinematografie 2019, Santiago Film Festival Signis award Best Film 2019.
Melina León's stijlvolle debuutfilm dramatiseert een waargebeurd geval van Peruaanse babyhandel met veel filmische verbeeldingskracht. Een drama dat regelmatig lijkt op een Kafka-achtige misdaadthriller. 

De setting is Peru in 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst. Georgina Condori is een zwangere Andes-boerenvrouw die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima.

Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis 'medische hulp' belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Helaas ziet ze haar kind nooit meer terug.

Canción sin nombre is gedeeltelijk gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 1981 over een mensenhandelaar die tientallen Peruaanse kinderen naar het buitenland smokkelde om aan Europese en Amerikaanse echtparen te verkopen.

De regisseur Melina León heeft de film opgedragen aan haar vader Ismael, die een van de journalisten is geweest die deze mistoestand naar buiten heeft gebracht. Ze heeft het verhaal met opzet gefictionaliseerd en verplaatst naar 1988, tijdens de eerste chaotische ambtstermijn van president Alan Garcia.

Speeltijden
Deze film is tot 31 december 2022 online te bekijken.