Genre Documentaire
Tijdsduur 96 minuten
Jaar 2022
Land Frankrijk
Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Regisseur Flore Vasseur
Distributeur Cinéart
Scenario Flore Vasseur
Cast Xiuhtezcatl Martinez, Melati Wijsen, Mohamad Al Younde
Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. 

Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. 

Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Programma
21.00 uur     Poort open
21.45 uur     Start film
23.20 uur     Einde film

Vooraf aan de films Bigger Than Us op 22 juli en Pig op 23 juli kun je genieten van een heerlijk 3 gangen diner(vega of vlees) van De Vitamine Kantine voor maar € 25,00. Meer info en aanmelden kan via: info@ncgorcum.nl.