Wij zijn IFFG

IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en buiten de Randstad. We tonen films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages.

Niet alleen tijdens het jaarlijkse festival bieden we wereldfilms een podium, ook tijdens het jaarrond programma en via het educatieve aanbod. Dit alles realiseren we met een hecht en gedreven team.

De organisatie startte in 2017 en zorgt jaarlijks voor een verrassende en actuele programmering van internationale films. Deze programmering wordt omlijst door de aanwezigheid van filmprofessionals, talks, Q&A’s, events, muziek en andere aanverwante culturele programma’s. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Over ons

Visie

IFFG biedt makers van wereldcinema jaarlijks een podium midden in het hart van Nederland. IFFG is ervan overtuigd dat film, en specifiek wereldcinema, bijdraagt aan de versterking van de sociale verbondenheid, een respectvolle samenleving en aantrekkelijkheid van onze leefomgeving. Door het toegankelijk maken van wereldcinema voor iedereen biedt IFFG ruimte aan het werk van de maker en verrijkt het de blik van de kijker.

Over ons

Missie

IFFG wil wereldcinema dichterbij de mensen brengen en toegankelijk maken voor iedereen. Wereldcinema komt vanuit diverse continenten en kaart actuele, mondiale en sociale thema’s aan. Tijdens het festival en andere activiteiten neemt IFFG je door middel van film mee over de wereld en laat je over de grenzen kijken om begrip en verbondenheid te genereren.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Over ons
Geschiedenis


Jarenlang reisde oprichter en festivaldirecteur Anika van der Kevie de wereld over en ze streek zelfs voor lange tijd neer in Zuid-Amerika. Daar zette ze zich via cultureel educatieve projecten in voor kinderen en jongeren in achterstandsposities, omdat iedereen er toe doet en elk verhaal telt. Terug in Gorinchem met haar verhalen, haar enorme passie voor film, cultuur en de mens, wilde zij de makers van wereldcinema een groter podium bieden. Om verhalen te delen, sociale cohesie te bevorderen en de blik van de kijker te verbreden en te verrijken.  Haar ambitie om de wereld naar Gorinchem te halen werd werkelijkheid in 2017.

Inmiddels is IFFG gegroeid tot een succesvol festival met films van en voor de hele wereld. IFFG bereikt mensen die eerder misschien minder makkelijk in contact kwamen met wereldcinema. We nemen de bezoeker mee in op een reis over de wereld, waarbij de totaalbeleving centraal staat. Wereldcinema is bij uitstek een middel om de inwoners van Gorinchem en omgeving mensen met elkaar te verbinden.