FAQ IFFG 2021

Heb jij een vraag? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over IFFG 2021. Klik op de vraag om meteen doorgestuurd te worden naar het bijbehorende antwoord. Bekijk ook deze pagina voor meer algemene informatie. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail je vraag naar tickets@iffg.nl of stuur ons een berichtje via de Whatsapp Helpdesk en we sturen je zo snel mogelijk een antwoord. Ook tijdens ons festival van 14 t/m 18 april is er van 10.00 tot 22.00 uur een online helpdesk aanwezig om direct je vragen te beantwoorden.

Algemeen

Wanneer vindt het festival plaats?

Dit jaar vindt het Internationaal FilmFestival Gorinchem op 14 t/m 18 april plaats.

 

Waar vindt het festival plaats?

Vanwege COVID-19 is de vijfde editie van Internationaal FilmFestival Gorinchem online. Hou onze Instagram of Facebookpagina in de gaten voor updates of meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets voor IFFG kun je kopen via de website.

 

Wat zijn de festivallocaties?

In de voorgaande jaren vond het jaarlijkse festival plaats op vier locaties in Gorinchem. Vanwege COVID-19 hopen we jou op deze vijfde editie van Internationaal FilmFestival Gorinchem online te ontvangen. Ga voor meer informatie naar onze festivalinformatiepagina

 

Hoeveel films worden vertoond bij IFFG?

Dit jaar worden er 30 films vertoond tijdens het festival. Naast het festival bestaat er ook een jaarrond programma. Bijna iedere maand vertoont het IFFG een filmspecial. Bekijk hier het programma.

 

Welke films worden vertoond bij IFFG?

Het IFFG vertoont films met een brede blik op de wereld. In de films komen verschillende actuele thema’s aan bod voor jong en oud. Bekijk het festivalprogramma

 

Is IFFG geschikt voor kinderen?

Het IFFG is zeker geschikt voor kinderen. In het festival weekend worden ook altijd familiefilms geprogrammeerd. Daarnaast vinden er tijdens en buiten het festival om ook schoolvoorstellingen plaats. Wil je met je klas naar de film? Mail dan naar educatie@iffg.nl.

 

Vanaf wanneer kan ik tickets kopen voor het festival?

De ticketverkoop voor het festival start maandag 29 maart 20 uur. IFFG-vrienden krijgen voorrang bij de ticketssale. Wil jij dit ook? Stuur een vriendschapsverzoek naar vrienden@iffg.nl.

 

Wat kost een filmticket?

Een online IFFG filmticket kost € 8,50 inclusief servicekosten. Niet gek voor een unieke (première) wereldfilm die je thuis met meerdere mensen kan bekijken.

 

Kan ik mijn aankoop retourneren/ruilen?

Retourneren van aankopen is helaas niet mogelijk.

 

IFFG Online

Hoe werkt online bestellen bij IFFG?

Bovenaan iedere filmpagina op de website kun je je ticket(s) bestellen. Je hoeft geen account aan te maken. Bestel je online ticket(s) en reken af. Na aankoop ontvang je een e-mail met daarin jouw e-ticket(s). Heb je na aankoop via de website geen ticket(s) ontvangen? Controleer dan ook even je spambox, misschien is de mail per ongeluk daarin beland. Nog steeds geen tickets? Stuur dan een mailtje naar tickets@iffg.nl.

 

Kan ik het festivalprogramma van IFFG ook buiten Nederland bekijken?

De films in het programma van IFFG 2021 kunnen helaas alleen in Nederland bekeken worden, niet wereldwijd. Wel zullen op onze website en ons YouTube kanaal Q&A's, interviews en filmpjes van de randprogrammering geplaatst worden. Deze zijn wereldwijd te bekijken. 

 

Kan een online film ook uitverkocht zijn?

Ja, ook online kan dat het geval zijn! Ook voor de online vertoningen geldt er een ruime maximale capaciteit, die een stuk groter is dan het aantal stoelen in de zaal. Maar de hoeveelheid beschikbare tickets is nog steeds niet oneindig. Dus als je een film zeker wil zien, bestel dan op tijd je tickets.

 

Hoe kan ik een film na aankoop bekijken?

In de mail van je aankoopbevestiging tref je de kijk-button en een code. Als je op de button klikt, ga je direct naar het door jou gekochte programma-onderdeel. Je hebt vervolgens direct toegang (natuurlijk wel pas vanaf de aanvangstijd van de film zoals aangegeven in het programma).

Werkt dit niet? Ga dan maximaal 20 minuten voor aanvang via onze website naar de filmpagina van jouw film. Bovenaan de pagina verschijnt een vak waar je de filmcode in kan plakken. Daarin staat ook een link ‘kaartje kopen’ voor bezoekers die nog geen kaartje gekocht hebben. 

 

Wanneer kan ik de film starten en kan ik deze ook pauzeren?

Met een kaartje voor een online film kun je een programma één keer afspelen op één scherm. Vanaf de aanvangstijd in het programma kun je de film 72 uur bekijken. Voorbeeld: de film staat op donderdag 15 april om 20 uur in het programma, dan kun je deze kijken tot zondag 18 april 20 uur. Je hoeft dus niet de film te kijken direct nadat je jouw ticket hebt gekocht. Je kunt de film ook pauzeren, maar let op je 72 uur beschikbaarheid.

 

Kan ik een film ook casten?

In principe is dit mogelijk als de juiste soft- en hardware aanwezig is. Wel is het verstandig eerst onze technische checklist te bekijken. Tip van onze technicus: speel de film af op je laptop en verbindt deze middels een HDMI-kabel met je tv!

 

Wanneer kan IFFG mij helpen met (technische) vragen?

Van 14 t/m 18 april van 10:00 tot 22:00 uur zorgen we dat er iemand voor je klaar zit als je thuis met vragen zit!  Je komt in contact met onze helpdesk door een mail te sturen naar tickets@iffg.nl, of stuur een berichtje naar de Whatsapp Helpdesk. Zij reageren zo snel mogelijk.