Schoolvoorstellingen

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse festival is de programmering voor scholieren. IFFG hecht veel waarde aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na het zien van een film is het vaak makkelijker om thuis of in de klas actuele thema’s toe te lichten, gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen of gewoon een goed gesprek op gang te brengen.

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een aantal nieuwe en bijzondere films weten te programmeren, geschikt voor het basis- èn voortgezet onderwijs. We heten je van harte welkom in Theater De Nieuwe Doelen of Theater 't Pand! Aanmelden voor de schoolvoorstellingen op 14 april tijdens IFFG 2023 kan vóór 31 maart via educatie@iffg.nl. Je kunt je via dit e-mailadres ook aanmelden voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Strijder_st_2_jpg_sd-high.jpg
IFFG-programma basisonderwijs

Voor het basisonderwijs hebben wij twee films geselecteerd. Meer informatie over deze films, de kosten en aanmelden vind je op de filmpagina's van Totem en Strijder. Bij de film Strijder is regisseur Chamiel Schouwenaar aanwezig om over de film te vertellen en vragen te beantwoorden. 

White-Berry_st_2_jpg_sd-high.jpg
IFFG-programma voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs hebben wij de film White Berry geselecteerd. Na het kijken van de film is Regisseur Sia Hermanides aanwezig om over de film te vertellen en vragen te beantwoorden.