Schoolvoorstellingen

Een belangrijk onderdeel tijdens het jaarlijkse festival is de programmering voor scholieren. IFFG hecht veel waarde aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Na het zien van een film is het vaak makkelijker om thuis of in de klas actuele thema’s toe te lichten, gevoelige onderwerpen onder de aandacht te brengen of gewoon een goed gesprek op gang te brengen.

Tijdens IFFG 2022 hebben we de schoolvoorstellingen 'Casablanca Beats' en 'Shabu vertoond'. Aanmelden voor de schoolvoorstellingen tijdens het Festival 2023 kan via educatie@iffg.nl. Je kunt je via dit e-mailadres ook aanmelden voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

10624-haut-et-fort-01-cvirginie-surdej-amine-messadi.jpg

Casablanca Beats

Deze vertoning was te zien tijdens de schoolvoorstellingen in aprl 2022.

Anas is een voormalige rapper. Hij wordt aangenomen in een cultureel centrum in een volkswijk van Casablanca. Hij moedigt de jongeren aan om  zicht te bevrijden van het gewicht van beperkende tradities en hun passies te volgen. Door middel van hip hop weten zij zich uit te drukken en te leven voor hun passies. 

Lees meer >

Shabu_st_2_jpg_sd-high.jpg

Shabu

Deze vertoning was te zien tidens de schoolvoorstellingen in april 2022.

Nadat Shabu tijdens een joyride de auto van zijn oma total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om de schade terug te betalen. Omdat vakkenvullen weinig oplevert, bedenkt hij een andere oplossing waarbij hij de zwoele zomer, zijn muzikale talent én geld verdienen kan combineren. 

Lees meer >