Publieksprijs

Een film maak je niet zomaar. En zeker niet als je in een land woont waar een film maken bijzonder is. Wereldcinema vraagt om creativiteit, doorzettingsvermogen, overtuiging en volharding. De makers leggen een lange weg af van start tot eindproduct. Het IFFG vindt dat deze films hun welverdiende aandacht moeten krijgen en wil filmmakers stimuleren hiermee door te gaan. De IFFG publieksprijs is een stimulans en een compliment tegelijk. 
 
IFFG betrekt de kijker hier graag bij. Daarom kun je stemmen op de geselecteerde films die jij gaat zien tijdens het festival. Het draait daarbij om jouw smaak, jouw oordeel en jouw stem. Breng je stem uit na het zien van de film door middel van een IFFG-stemkaart. Deze worden tijdens het festival door de vrijwilligers verstrekt. Na afloop van de films worden alle stemmen bij elkaar opgeteld en wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt!
 

De publieksprijs van IFFG 2021 ging naar The end will be spectacular van Ersin Celik. De filmmaker houdt de doden levend door het vertellen van zijn verhaal. Een bijzondere oorlogsfilm gebaseerd op waargebeurde feiten en heel bijzonder gefilmd.

Publieksprijs 2021: The end will be Spectacular 
Publieksprijs