Het mobiele netwerk bovenop de Turkse bergen is vrij onbetrouwbaar. De vrouwen die er theebladeren plukken, hebben hun toevlucht genomen tot een andere methode: ze fluiten.

Niet zomaar eentonig getjilp, maar uitgebreide gesprekken waarin de dorpsroddels worden doorgegeven. Terwijl de vrouwen het fluiten beschouwen als een alternatief voor verbale praatjes, is het voor de 25-jarige Sibel de enige manier waarop ze kan communiceren. Sibel woont samen met haar alleenstaande vader Emin en haar jongere zus Fatma.

In de afgelegen gemeenschap wordt ze als een paria behandeld omdat ze ‘pech’ brengt. Waaruit die ‘pech’ bestaat kan niemand duidelijk verwoorden. Sibel probeert op alle mogelijke manieren de aandacht te trekken van haar dorpsgenoten. Ze is voortdurend bezig, oogst de gewassen op het land, hakt hout en kookt voor haar vader en zus. Het lijkt wel of ze met hard werken haar plaaggeesten wil intimideren. Ze jaagt ook op een wolf waarvan wordt beweerd dat hij gevaarlijk is. Als ze de wolf zou kunnen doodschieten, zou ze zeker in aanzien stijgen.

Sibel

Sibel

Land: Turkije
Regisseur: Guillaume Giovanetti
Duur: 95 min.
Taal: Turks, NL Ondertiteld
Prijzen: Winnaar LIFF Locarno
Sibel4.jpg

'Sibel’s vlammende ogen spreken boekdelen over haar gevoel van rechtvaardigheid. Met prachtige beelden van de omgeving en cultuur, wordt de diepe boodschap van de film soms bijna sprookjesachtig naar voren gebracht.'

Locatie: Theater Peeriscoop
Datum: Vrijdag 17 april
Aanvang: 18.15 uur 

Bestel hier je tickets