Jaarlijks ontvangt het IFFG ingezonden films en documentaires van startende en gevestigde filmmakers. De organisatie vindt het tijd om ruimte te maken voor dit talent. Na het beoordelen van de diverse inzendingen is door de filmcommissie een keuze gemaakt. Zij heeft vier korte films en documentaires geselecteerd.

Lokaal Talent Programma

True Colors

ILL-ABILITIES is een internationale Breakdance groep bestaande uit zeven actieve leden van over de hele wereld; Redouan “Redo” Ait Chitt (Nederland), Sergio "Checho" Carvajal (Chili), Jung Soo "Krops" Lee (Zuid-Korea), Jacob 'Kujo' Lyons (VS), Lucas "Perninha" Machado (Brazilië), Luca "Lazylegz" Patuelli (Canada), Samuel Henrique "Samuka" da Silveira Lima (Brazilië).

Deze crew is ontstaan door een idee van de in Montreal gevestigde danser en spreker Luca "Lazylegz" Patuelli. Hij wilde een ​​wereldwijd sterrenteam van dansers met verschillende competenties creëren. ILL-ABILITIES werd officieel opgericht in 2007 door de vier initiatiefnemers Lazyegz, Tommy Guns, Kujo en Checho. Hun doel was om internationaal te performen en de wereld te laten zien wat er mogelijk is.

De groep dankt zijn naam aan de hiphopcultuur; binnen deze cultuur wordt bij gebruik van een negatieve term verwezen naar iets positiefs. De ‘ILL’ in ILL-ABILITIES verwijst niet naar "ziek" of "onwel" maar eerder naar ongelooflijk, verbazingwekkend en fascinerend talent. In plaats van de negatieve beperkingen van een "handicap" te zien, concentreert deze bemanning zich op hun positieve of "ILL" vaardigheden.

______________________________________________________________
Lokaal Talent Programma

De stem van jongeren

Deze documentaire geeft een rauwe inkijk in de leefwereld van de Gorcumse jongeren Soufiane, Dylan, Jack en Andy. Nadat ze de Mediawijsheid Award 2018 hebben gewonnen met het muzieknummer Keuzestress, worden ze een jaar lang gevolgd. Ze staan op de drempel naar volwassenheid en vertellen openhartig over hun leven. Op muzikale wijze geven ze uiting aan thema’s die hen bezighouden en nemen ons mee in de zoektocht naar zichzelf. Ondertussen werken ze samen aan het studioalbum Toekomstmuziek.

______________________________________________________________
Lokaal Talent Programma

STER

Stella is een onzekere tiener die zichzelf constant vergelijkt met de andere meisjes op een dansschool waar ze repeteert. Ze spiegelt zich vooral aan Maud, die schijnbaar overlopend van zelfvertrouwen haar solo’s danst. Met de camera dicht op de huid en opvallend genoeg zonder ook maar een noot muziek duikt Iosofidis in de complexe belevingswereld van een tienermeisje. “Vaak maak je op die leeftijd dingen erger dan ze zijn.”

Tijdens dansles doet Stella er alles aan om de solo te winnen, maar door haar onzekerheid verliest ze haar grip op de werkelijkheid.

______________________________________________________________
Lokaal Talent Programma

Zandloper

De Marathon Des Sables (MDS), een zesdaagse ultraloop door de Sahara, staat bekend als de zwaarste voettocht ter wereld.
± 950 deelnemers, ± 250 kilometer in 6 etappes, met 10 kilo bagage op je rug lopen in de zinderende hitte. Voor René gaat zijn lang gekoesterde wens in vervulling, hij gaat meedoen aan de MDS. En het enige dat Briël denkt is ‘Waarom?’

Om daar achter te komen volgt Briël hem in deze film tijdens zijn voorbereidingen, trainingen en keuringen en probeert middels gesprekken met experts en vrienden van René te ontdekken wat hem drijft.

______________________________________________________________
Locatie: De Nieuwe Doelen (Vijfzinnen)
Datum: Vrijdag 17 april
Aanvang: 18.00 uur

Yasuhiro heeft een achtergrond als documentairemaker, maar schrijft ook scripts en bewerkt films op een cinematografisch originele manier. Hij is internationaal bekroond voor zijn eerdere films Kurokawa Wonderland (2015); een korte film over en met de inwoners van het dorp Kurokawa in Japan en Wheelchair Dance (2016); een korte film over de hoop en dromen van een jongen met een handicap.

Yasuhiro maakt films over sociale kwesties, soms in samenwerking met Japanse bedrijven, non-profit organisaties en VN-organisaties.

Lokaal Talent Programma
Lokaal Talent Programma

Suren Avetisov is videograaf, fotograaf en grafisch ontwerper van Armeense oorsprong. Als creatief ondernemer heeft Suren zich vooral gericht op het maken van videoclips met een filmische ondertoon.

De documentaire De stem van jongeren maakte hij in opdracht van Youth for Christ Nederland. Het is de eerste documentaire van Suren. Samen met jongerenwerker Matheus Sales de Moura van The Mall Gorinchem volgde hij vier jongeren, gedurende een jaar. In de documentaire wisselen persoonlijke verhalen, sfeerbeelden van Gorinchem en muziekopnames elkaar vloeiend af.

Lokaal Talent Programma

Catherina Iosifidis (22) studeerde in 2019 af aan de kunstacademie AKV St.Joost met een korte fictie film STER die ze zelf schreef en regisseerde. Ze won ermee de St. Joostpenning. Daarnaast werd haar film genomineerd voor Beste Nederlandse Korte Live-Action op Cinekid en geselecteerd voor diverse filmfestivals.

Ze werkt nu als freelance filmmaker en regisseur.

Lokaal Talent Programma

Op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kwamen Briël van Rijsbergen en Eloy Braun elkaar tegen. Ze ontdekten al snel dat ze op eenzelfde manier dachten over hoe je verhalen vertelt met behulp van bewegend beeld en geluid. In 1997 startten ze met die gedachte hun eigen bedrijf, Hij & Ik productions, waarmee ze nog steeds veel opdrachtfilms en eigen producties maken.

Daarnaast is Briël editor voor veel televisieprogramma's, variërend van 'Zondag met Lubach' tot 'Maestro' en van 'Pinkpop' tot 'Even tot Hier'

Lokaal Talent Programma

Bestel hier je tickets