Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.

Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal dat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen? For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. 

For Sama

For Sama

Land: Syrië
Regisseur: Waad al-Kateab
Duur: 100 min.
Taal: Arabisch, Engels, NL Ondertiteld
Prijzen: Winnaar Bafta, Winnaar IDFA, Nominatie Oscar
For6.jpg

Met een kind in haar ene en een camera in haar andere hand legde de Syrische journalist Waad-al-Kateab 5 jaar lang vast hoe haar dochter Sama opgroeide gedurende de gruwelijkheden in Aleppo.

The Guardian
Locatie: Vue Bioscoop
Datum: Zondag 19 april 
Aanvang: 13.30 uur

Bestel hier je tickets