De setting is Peru in 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst. Georgina Condori is een zwangere boerenvrouw uit de Andes die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima. Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis ‘medische hulp’ belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Ze ziet haar kind nooit meer terug.

Canción sin nombre is gedeeltelijk gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 1981 over een mensenhandelaar die tientallen Peruaanse kinderen naar het buitenland smokkelde om aan Europese en Amerikaanse echtparen te verkopen. De regisseur Melina León heeft de film opgedragen aan haar vader Ismael, die een van de journalisten is geweest die deze misstand naar buiten heeft gebracht. Ze heeft het verhaal met opzet gefictionaliseerd en verplaatst naar 1988, tijdens de eerste chaotische ambtstermijn van president Alan Garcia.

Cancion Sin Nombre

Q&A met regisseur

Melina León

Cancion Sin Nombre

Land: Peru

Regisseur: Melina Leon

Duur: 97 min.

Taal: Spaans, NL Ondertiteld

Prijzen: Winnaar Palm Springs, Nominatie Cannes

Cancion sin nombre 2.jpg

'Een visueel gedicht, een kunstzinnige, universele fabel over een donkere gebeurtenis in de Peruaanse geschiedenis.'

Distributie
Canción Sin Nombre is de eerste film die door IFFG uitgebracht wordt. Voor vertoningen kunt u mailen naar onze programmeur Martin van Geffen via martin@iffg.nl.

Bestel hier je tickets