Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker, nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen.

Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen. In dit van perspectief wisselende speelfilmdebuut bezien zowel de eenzame arbeider als de Singaporese rechercheur de duistere kanten van deze booming metropool. Hoe (over)leven de gedesillusioneerde arbeiders hier?

Hoewel de twee levens in dit neorealistische drama in noir-stijl ver uit elkaar liggen, hebben Lok en Wan ook iets gemeen: uitputtende slapeloosheid en heldere (dag)dromen over een ander bestaan.

A Land Imagined

A Land Imagined

Land: Singapore
Regisseur: Siew Hua Yeo
Duur: 95 min.
Taal: Chinees, NL Ondertiteld

ALand3.jpg

De film heeft een dromerige sfeer, passend bij het verhaal over een bijna gepensioneerde politieagent die soms de grens tussen dromen en werkelijkheid niet helder ziet.

VPRO
Locatie: Theater Peeriscoop
Datum: Zaterdag 18 april
Aanvang: 12.45 uur

Bestel hier je tickets