Jongerenjury

Het IFFG kent vanaf 2020 een JongerenJury. Het IFFG wil jongeren uit de regio de kans geven om hun stem te laten horen tijdens het festival. Zij bekijken een selectie aan films en brengen hun waardering uit. De film die het best gewaardeerd wordt door de JongerenJury ontvangt de award. 

De JongerenJury is voorafgaand aan het festival geselecteerd op basis van interesse, betrokkenheid en activiteit in de filmwereld. De jury bekijkt tijdens het festival niet alleen diverse films, de jongeren mogen ook een kijkje nemen achter de schermen. Ze ontmoeten filmmakers, gastsprekers en acteurs om hun kennis te verbreden en te bepalen welke film de award verdient. 

Bekijk het interview met de jongerenjury hier:

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en vind jij het super gaaf om films te kijken (en daar ook nog eens iets van te mogen vinden)? 
Meld je dan aan bij Sabine Taal! Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht. 

Jongerenjury 2021
Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury

Sophie Buizert
Student Graphic Design
Willem de Kooning Academy

"Ik doe mee aan de jongerenjury omdat ik een grote passie heb voor beeld. In mijn studie aan de kunstacademie ben ik veel bezig met compositie, beeld, kleur, vorm, storytelling & concept. Al die eigenschappen komen voor mij samen in een goede film. Ik kijk ernaar uit om samen met de anderen mooie films te bekijken en te leren!"

Favoriete film: Pursuit of happiness

Elisa Westerlaken
Lyceum Oudehoven Gorinchem

"Ik doe mee aan de jongerenjury, want ik hou erg veel van films en ben geïnteresseerd in de veelzijdige industrie"

Mijn favoriete film op het moment is Tenet.

Luna Verheij
Student Communicatie
Hogeschool Utrecht

Naast mijn passie voor muziek blijft mijn passie voor film altijd groeien. Dat is de rede dat ik meedoe aan de jongerenjury! Ik hou van een psychologische thriller die ik niet zomaar vergeet. De beste die ik dit jaar heb gezien is Parasite.

Favo film: Parasite

Pim van den Dool
Student Pharmaceutical Sciences and Drug Design
Utrecht University

Dit jaar kijk ik heel erg uit naar het IFFG, heel veel meer indrukken dan mijn slaapkamer en een online meeting heb ik dit jaar niet kunnen ondervinden dus ik sta er helemaal klaar voor om te genieten van mooie films en verhalen. Ik mis mijn wekelijkse bioscoopbezoeken heel erg en ik weet zeker dat wij er dit jaar, met het IFFG en de jongerenjury, een heel leuk festival gaan beleven.

Ik heb geen duidelijke lievelingsfilm, maar ik ben zeker fan van films als interstellar en parasite.

Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury

Sam van Wijgerden
Student Political Science and Government
Leiden University

Ik ben onderdeel van de Jongerenjury geworden, omdat ik meer wilde weten over de mooie films die IFFG vertoont en hoe deze op het FilmFestival belanden. De diverse films belichten altijd veel kanten van over de hele wereld en geven uiteenlopende perspectieven uit de maatschappij weer. Met mijn studie leer je kijken naar verschillende machtsprocessen in de samenleving, maar ook in films kun je deze ontwikkelingen terugvinden, al is het niet altijd op politiek niveau. Het leek mij dan ook interessant om via deze weg een bredere kijk op en achter de films te krijgen. Zelf ben ik meer actief geweest aan de theaterkant en daarom kan ik een staaltje goed acteerwerk ook erg waarderen. Ik zie uit naar het festival en hoop films net zo top als BlacKkKlansman te mogen zien!

Favo film : GoodFellas

Zelie Hulshof
Gymnasium Camphusianum Gorinchem

Ik ben 13 jaar en zit op het gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Ik maak graag zelf kleding en zit op karate. Op vrijdagavond hebben we thuis altijd filmavond en daar kijk ik altijd naar uit. Ik vind het erg leuk om in de jury te zitten!

Mijn favoriete film is The breakfast club.

Demi Drost
Student Visual Design/Animation
Grafisch Lyceum Rotterdam

Als animatie-student heeft film een speciaal plekje in mijn hart. Verhalen vertellen, je horizon verbreden en als kijker voor even kunnen verdwalen in het leven van een ander; er bestaat weinig mooiers dan dat. Ik denk dat een goede film je leven kan veranderen, en het is dan ook met die reden dat ik me heb aangemeld voor de Jongerenjury van het IFFG!

Favoriete film: Dead Poets Society