Jongerenjury

Het IFFG kent vanaf 2020 een JongerenJury. Het IFFG wil jongeren uit de regio de kans geven om hun stem te laten horen tijdens het festival. Zij bekijken een selectie aan films en brengen hun waardering uit. De film die het best gewaardeerd wordt door de JongerenJury ontvangt de award. 

De JongerenJury is voorafgaand aan het festival geselecteerd op basis van interesse, betrokkenheid en activiteit in de filmwereld. De jury bekijkt tijdens het festival niet alleen diverse films, de jongeren mogen ook een kijkje nemen achter de schermen. Ze ontmoeten filmmakers, gastsprekers en acteurs om hun kennis te verbreden en te bepalen welke film de award verdient. 

Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury

Sophie Buizert
Student Graphic Design
Willem de Kooning Academy

Elisa Westerlaken
Lyceum Oudehoven Gorinchem

Luna Verheij
Student Communicatie
Hogeschool Utrecht

Pim van den Dool
Student Pharmaceutical Sciences and Drug Design
Utrecht University

Jongerenjury
Jongerenjury
Jongerenjury
Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en vind jij het super gaaf om films te kijken (en daar ook nog eens iets van te mogen vinden)? Meld je dan aan bij Sabine Taal! Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht. 

Sam van Wijgerden
Student Political Science and Government
Leiden University

Zelie Hulshof
Gymnasium Camphusianum Gorinchem

Demi Drost
Student Visual Design/Animation
Grafisch Lyceum Rotterdam

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jongerenjury
Youth Jury Award 2021 voor Canción sin Nombre

Zondagavond 18 april maakten de vertegenwoordigers van de jongerenjury bekend dat de film Canción sin Nombre van de Peruaanse regisseur Melina León de Youth Jury Award IFFG 2021 in de wacht heeft gesleept.

Het verhaal neemt je mee naar het Peru van 1988, een tijd van grote politieke en financiële onrust, hyperinflatie en terroristisch geweld. De linkse guerrillabeweging ‘Lichtend Pad’ is net in opkomst.

Georgina Condori is een zwangere Andes-boerenvrouw die in een kale houten hut woont in een van de sloppenwijken aan de kust in de buurt van de hoofdstad Lima.

Ze wordt naar de stad gelokt door een radioadvertentie die gratis ‘medische hulp’ belooft. Zodoende bevalt ze van haar baby in een kliniek in de binnenstad. Maar het personeel neemt haar pasgeboren dochter mee, zogenaamd voor routinecontroles. Het verandert haar leven voorgoed.

Pim van den Dool, vertegenwoordiger van de jongerenjury, over hun de keuze: ‘De film raakte ons diep, het verhaal blijft nog lang hangen. Maar juist de manier van film, de bijzondere cinematografie en het sterke acteerwerk van Georgina Condori, actrice Pamela Mendoza, maakt dat wij de film hoog waardeerden. Een indrukwekkende film met overtuiging en grote passie gemaakt door Melina León’.

Special mention No Hard Feelings
Het was een ‘close finish’ ten opzicht van nummer 2, de film No Hard Feelings (originele titel Futur Drei) van regisseur Faraz Shariat meldde collega jurylid Demi Drost. ‘Deze film vonden wij zo verfrissend, zo vlot met ook sterk acteerwerk. De film boeit je direct, van begin tot eind’, aldus Demi.