Genre Drama
Tijdsduur 115 minuten
Jaar 2022
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertitels Nederlands
Regisseur Gina Gammell, Riley Keough
Distributeur Cherry Pickers
Cast Ashley Shelton, Robert Stover, Jojo Bapteise Whiting
Prijzen Winnaar Golden Camera Cannes Film Festival 2022, Winnaar Jury Prize Deauville Film Festival 2022, Winnaar Revelation Prize Deauville Film Festival 2022, Winnaar Best Film Motovun Film Festival 2022, Winnaar CineVision Award Munich Film Festival 2022, Winnaar International Feature Film Zurich Film Festival 2022
Deze krachtige film geeft je een kijk op het hedendaagse leven in Indiaanse reservaten. We volgen de dagelijkse strijd van twee Lakota-jongens die in het Pine Ridge-reservaat in South Dakota wonen.  Met de actieve betrokkenheid en briljante vertolkingen van hoofdrolspelers LaDainian Crazy Thunder en Jojo Pabteise Whiting hebben regisseurs Riley Keough en Gina Gammell een heel bijzondere en belangrijke coming-of-age-film gemaakt over een ondervertegenwoordigde gemeenschap. Zij wonnen de prestigieuze Caméra d’or in Cannes voor deze film.

Synopsis
War Pony volgt twee jongens die opgroeien in het reservaat van de Lakota Oglala-stam. Bill is een twintiger, vader van twee kinderen van twee verschillende vrouwen, en vastbesloten de “American Dream” na te jagen. Ondertussen is de twaalfjarige Matho wanhopig op zoek naar goedkeuring van zijn vader, wat resultueert in enkele impulsieve beslissingen.

War Pony
Filmcommissielid Anika van der Kevie zegt over deze film:
"Sommige mensen leven in de schaduw van de samenleving en daar brengt deze film verandering in. De hoofdrolspelers zijn fenomenaal."